tisdag 2 oktober 2012

första tröjan med kantad hals.

min son såg ett tyg han ville ha så jag skulle beställa och självklart följde ett par andra med också.

detta tyg är en andrahandssortering då monstertruckarna är grå istället för svarta som de skulle varit – dessa är finare i mina ögon.
jag bestämde mig för att sy mössor av hela metern men där blev jag stoppad…
”mamma – jag skall ha en tröja i det tyget” säger min son d.
jag föreslog en långärmad variant med tanke på den ankommande vinterkylan men nepp…
”det skall vara en kortärmad för en 5-åring, då kan jag ha den i sommar om jag fryser i den nu i vinter.”
jag är ovan vid att sy i trikå. mössor, dregglisar och lite sånt har jag ju sytt men att bandkanta en halsöppning i trikå har jag inte gjort innan. jag gjorde ett försök. det blev inte så hemskt dåligt för att vara första gången! klappar mig själv på axeln lite och ser redan fram emot nästa försök – nu har jag läst på lite för att göra det snäppet bättre nästa tillfälle.

sonen älskar tröjan och när den sitter på så syns inget av det jag är missnöjd med. kul första försök. tack sonen för din envishet =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar